Chabot Restauratiefonds

In 1993 opende het Chabot Museum de deuren van haar monumentale, witte villa aan de rand van het Museumpark. Zo werd het werk van Henk Chabot, vanuit particulier initiatief, publiek toegankelijk gemaakt.

Inmiddels is het museum uitgegroeid tot een breed gedragen, Rotterdamse culturele organisatie met bescheiden steun vanuit de gemeente. In de afgelopen periode is er veel gebeurd. Door het hanteren van een dynamisch tentoonstellingsbeleid heeft de villa onderdak geboden aan vele prachtige exposities. Niet alleen met werk van Henk Chabot, maar ook van tijdgenoten en geestverwanten. Tegelijkertijd is de collectie gestaag gegroeid, door schenkingen en langdurige bruiklenen. Onze bijzondere collectie spitst zich voornamelijk toe op (Nederlandse) kunst uit het interbellum – van Henk Chabot uiteraard, maar ook van andere kunstenaars. Zowel door de groei als door de opkomende herwaardering voor kunst uit de periode tussen de twee wereldoorlogen, heeft het Chabot Museum een collectie kunst verzameld die in aanzien stijgt.

In 2018 viert het Chabot Museum haar 25-jarig jubileum in het Museumpark. Een goed moment om terug te blikken en, veel belangrijker, vooruit te kijken. Het Chabot Museum is uitgegroeid tot een volwaardig, volwassen museum, met meerdere tentoonstellingen per jaar en een interessante eigen collectie. Bij zo’n ontwikkeling is collectiebeheer onvermijdelijk. Daarom richt het Chabot Museum het Chabot Restauratiefonds op, om de bijzondere collectie op een juiste manier te kunnen beheren en behouden.

Om met een solide basis te starten aan het Chabot Restauratiefonds, is het Chabot Museum op zoek naar ‘founding members’. Mensen met een hart voor kunst én Chabot, die graag aan het begin willen staan van het fonds en zo het fundament ervan vormen.

Bij interesse kunt u ons een mail sturen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Gerelateerd

Collectie Armando online

Bekijk hier de privécollectie van Armando met werken op papier van circa 140 kunstenaars. collectie.chabotmuseum.nl...

Nieuwe schenkingen hedendaagse kunst voor collectie Chabot Museum Rotterdam

Het Chabot Museum in Rotterdam ontwikkelt zich tot een plek waar hedendaagse kunstenaars zich sterk thuis voelen. Dankbaar mocht het...

De collectie Schortemeijer

Kees Schortemeijer (1894-1979) bracht een omvangrijke collectie bijeen van beelden en werken op papier van Rotterdamse kunstenaars, maar ook een...