Concert voor Armando – SINFONIA ROTTERDAM

18 september 2019, 20.00 uur, Arminius

Armando (18.09.1929 – 01.07.2018) verheugde zich op dit concert, en op de tentoonstelling van zijn gehele privé-verzameling in het Chabot Museum. Sinfonia Rotterdam geeft ter gelegenheid van zijn negentigste geboortedag een concert met accordeonist Oleg Lysenko (Oekraïne, 1974) die veelvuldig met Armando op het podium stond.

Onder leiding van gastdirigent Ivan Hut beleeft de symfonie Apocalyps van de 20e eeuw (2018) van de Russische componist Alexander Nagajev (1947) zijn wereldpremière. De compositie is geschreven voor bayan (traditionele Russische knopaccordeon), strijkorkest en slagwerk. Van filosofische bespiegeling over leven en dood, liefde en kwaad, vrede en oorlog voert de symfonie naar een kosmische explosie.

Sinfonia Rotterdam vervolgt de avond met Bizets Carmen Suite in de speelse bewerking van de Russische componist Rodion Sjtsjedrin voor strijkorkest en vijf slagwerkers.

ARMINIUS
18 SEP 2019

19.30 uur | zaal open
20.00 uur | aanvang concert

€ 29,50

Koop Tickets

Dit concert markeert de opening van de tentoonstelling ‘IK VOEL ME HIER GEWOON THUIS’; de overzichtstentoonstelling van de privé-verzameling van Armando die in ruim 50 jaar tijd 400 werken verzamelde van 121 voornamelijk Nederlandse en Duitse hedendaagse kunstenaars. Het Chabot Museum heeft deze omvangrijke collectie in 2014 als schenking mogen ontvangen en toonde eerder een selectie in Huis Schuylenburch, de residentie van de Duitse ambassadeur in Den Haag.

Armando had een grote voorliefde voor werken op papier: ‘Een goede tekening. Dat is voor mij schoonheid’. Tot aan zijn dood in juli 2018 bleef Armando werken aankopen die hun weg vonden naar het Chabot Museum. ‘Ik voel me hier gewoon thuis’ sprak de kunstenaar bij een van zijn bezoeken aan het museum.

Gerelateerd

Chabot Trakteert!

In 2018 vieren we dat het Chabot Museum 25 jaar bestaat in de monumentale witte villa aan het Museumpark. En...

Heeft Rotterdam een Hart? VO

Tijdens deze museumles worden (actuele) thema’s besproken zoals oorlog en vrede en waarom we elk jaar herdenken. Door hardop denken...

Chabot Museum Rotterdam
Vrijdagavond met Chabot

Bezoek het Chabot Museum ook eens op vrijdagavond en begin het weekend goed met een kunstervaring op wereldniveau in de...