Puur en Eigenzinnig. Écht Rotterdams.

Het Chabot Museum is een kleinschalig, intiem museum waarin beeldende kunst, architectuur en (Rotterdamse) geschiedenis samenkomen.

Het educatieaanbod bestaat uit verschillende lessen van 60 of 90 minuten. Deze passen bij de belevingswereld van de leerlingen, zowel in het PRIMAIR ONDERWIJS  als het VOORTGEZET ONDERWIJS.

Onze enthousiaste museumdocenten nemen de leerlingen mee op een interactieve rondleiding in en om het gebouw en langs de kunst. Omdat het museum rust en openheid uitstraalt, kunnen de leerlingen zich goed concentreren op het aanbod.

Het Chabot Museum biedt ook programma’s op maat aan. Heb je speciale wensen? We denken graag met je mee om jouw leerlingen precies de goede les te bieden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling educatie: 010 436 37 13 of educatie@chabotmuseum.nl.

"We hebben een erg leuke rondleiding gehad. Heel grappig dat de kinderen zelf mee mogen denken en doen. Lekker actief en interactief. TOP!"

Primair onderwijs 2018-2019

Kunst kijken wordt een hele beleving met de interactieve museumlessen voor het primair onderwijs.

Voortgezet Onderwijs 2018-2019

Het aanbod voor Voortgezet Onderwijs is vernieuwd!
'Heeft Rotterdam een Hart?', Moderne Architectuur: Licht Lucht en Ruimte'

DOCENTENPAS

Docenten zijn altijd welkom! Vraag de gratis docentenpas hier aan: educatie@chabotmuseum.nl

Chabot Trakteert!

In 2018 huist het Chabot Museum 25 jaar in de monumentale witte villa aan het Museumpark, die inmiddels ook alweer...

Maatschappelijk betrokken

Het Chabot Museum is maatschappelijk betrokken. Dat komt ook tot uiting in ons educatieaanbod. Hierin identificeren we ons sterk met de kernwaarden van UNESCO, zoals respect, zelfvertrouwen, behulpzaamheid, vriendschap en zelfreflectie.