HBO – WO

Bij het Chabot Museum sluiten we zoveel mogelijk aan bij de vraag van de onderwijsinstelling, daarom maken we al onze programma’s op maat.
Geef in een email aan educatie@chabotmuseum.nl door wat jullie bezighoudt, dan gaan wij aan de slag.

Gebruik daarvoor onderstaande opties.

Welke aspecten van het Chabot Museum willen jullie het meest ontdekken?

  • beeldende kunst (Henk Chabot en/of de huidige tentoonstelling)
  • het Nieuwe Bouwen (de architectuur van de villa waarin het museum gevestigd is)
  • beide!

Met welke onderwerpen werken jullie momenteel en zouden tijdens het bezoek naar voren moeten komen?

  • vul in: …
  • n.v.t.

KOSTEN

Per groep van 15 leerlingen

Programma 1 uur: €70,-

Programma 1,5 uur: €90,-

TIJDEN

Om leerlingen extra rust en ruimte te bieden plannen wij al onze schoolgroepen voor de reguliere openingstijd. Dat betekent dat schoolgroepen het hele museum voor zichzelf hebben. We plannen graag jullie bezoek in op dinsdag t/m vrijdag tussen 09:30 en 11:00 uur.

NB: Wij zullen te allen tijde rekening houden met de RIVM maatregelen. Eventueel kan een groot deel van het programma buiten plaats vinden, zodat we voldoende afstand kunnen garanderen.


VAN NELLE FABRIEK

Het is ook mogelijk om met studenten het modernistische icoon de Van Nelle Fabriek te bezoeken, eventueel in combinatie met het Chabot Museum. (kosten in overleg)


LERARENOPLEIDING 

Het Chabot Museum is zeer geschikt voor studenten aan een lerarenopleiding beeldende kunst. Een speciaal programma gericht op het kijken naar kunst geeft studenten handvatten leerlingen kunst op verschillende manier te laten ervaren.


CONTACT: educatie@chabotmuseum.nl

Gerelateerd

Kinderboekenweek groep 5 t/m 8

2020 En toen? / Wat nu? Over vroeger, maar ook over toekomstdromen. Ondersteund door een aantal mooie verhalen en gedichten...

VANG DE ROTTE

Hangt jouw werk straks in het Chabot Museum Rotterdam? Jarenlang keek schilder en beeldhouwerHenk Chabot (1894 — 1949) vanuit zijn huis...

Primair onderwijs

De eigen belevingswereld van de leerlingen staat in elk programma centraal. Zo koppelen de leerlingen beeldende kunst en erfgoed aan hun...