IKZIEIKZIEIKZIE

Een hele grote golf. De golf komt dichtbij en staat op het punt om uit elkaar te vallen op het strand. Hij zal gaan glijden en zich spreiden. Ik wil bijna achteruit stappen want mijn voeten moeten niet nat worden. Als ik langer kijk hoor ik het geruis in de grijze lucht van de grijze wind. De wind en de lucht zijn het met elkaar eens; de golf moet nu op dit moment vallen en hij valt. Valt. Valt. Straks wil het water weer terug. Als de golf het strand heeft gekust. De verf is vast en stil en toch, zie ik beweging. Dat vind ik mooi.

Peggy Verzett

 

Beeld: Henk Chabot (1894-1949), Zee, 1946, olieverf op doek, particuliere collectie

 

Onder de titel IKZIEIKZIEIKZIE schrijft beeldend kunstenaar en dichter Peggy Verzett elke maand een korte tekst naar aanleiding van een werk van Chabot.

Peggy Verzett geeft rondleidingen en workshops in het Chabot Museum voor het primair onderwijs. Daarin neemt ze de kinderen op een unieke en eigen manier, speels en creatief mee in de wereld van kunst en cultuur binnen en buiten de muren van het museum. De vele aansprekende voorbeelden die illustratief zijn voor haar aanpak en werkwijze worden dit jaar ter gelegenheid van het vijfentwintig jarig jubileum in een uitgave gebundeld.

Als opmaat naar deze publicatie wordt maandelijks een korte tekst op de website gepubliceerd.

Gerelateerd

Langzaam kijken op Slow Art Day

14 april 2018 Wist je dat we gemiddeld maar enkele seconden naar een kunstwerk kijken? Op Slow Art Day 14...

Chabot Restauratiefonds

In 1993 opende het Chabot Museum de deuren van haar monumentale, witte villa aan de rand van het Museumpark. Zo...

Nieuwe schenkingen hedendaagse kunst voor collectie Chabot Museum Rotterdam

Het Chabot Museum in Rotterdam ontwikkelt zich tot een plek waar hedendaagse kunstenaars zich sterk thuis voelen. Dankbaar mocht het...