Huiskamerconcert Marlies du Mosch

4 maart 2017

Tijdens Museumnacht010 de feestelijke opening van de tentoonstellingen ‘De Stijl van Chabot’ en ‘De wereld van Bieling’.

Op de begane grond vind je de tentoonstelling ‘De wereld van Bieling’: Een kunst- en rariteitenkabinet die de wereld van initiator, organisator en beeldend kunstenaar Herman Bieling (1887-1964) laat zien. Met werken en objecten uit de nalatenschap van de familie. De tentoonstelling ademt de sfeer van de jaren ’20. Inclusief decoratie, tapijten, meubels en een piano. Tijdens de museumnacht geeft Marlies du Mosch op deze piano (van het merk ‘Bieling’) een huiskamerconcert.

Pianiste / componiste Marlies du Mosch woont en werkt in Rotterdam. Haar composities worden vaak beeldend en filmisch genoemd, waardoor de link met andere kunstdisciplines snel kan worden gelegd. Zo heeft Marlies de gedichten van Ramsey Nasr (toen dichter des vaderlands) op muziek gezet; uitgevoerd door het Metropole Orkest. Ook werkte ze muzikaal mee aan dansproducties en theater- en verhalenvoorstellingen.

Gerelateerd

Chabot Trakteert!

In 2018 vieren we dat het Chabot Museum 25 jaar bestaat in de monumentale witte villa aan het Museumpark. En...

Heeft Rotterdam een Hart? VO

Tijdens deze museumles worden (actuele) thema’s besproken zoals oorlog en vrede en waarom we elk jaar herdenken. Door hardop denken...

Land van Hoboken

Lezing door ir. Luuk de Boer Zondag 10 september 12:30 uur ( duur 30 minuten) reserveren verplicht via Open Monumentendag...