MUSEUMNACHT010

7 maart Museumnacht010!

‘Kom zoals je bent, we brengen je naar Elders’

Peggy Verzett is kunstenaar, dichter en museumdocent. Zij ontving het afgelopen jaar de eerste Jana Beranova prijs voor dichtkunst. Samen met de muzikanten Kobi Arditi (trombone / piano / bas / vingertoppen uit antieke tijden en andere speciale effectenen) en  Mathijn Den Duijf (piano / bas / zware versterkers uit een verlichte geest en andere speciale effecten) brengt ze je deze museumnacht in een muzikaal programma naar elders.

21.00, 22.00, 23.00 uur

‘Ik voel me hier gewoon thuis’

Laatste gelegenheid om de tentoonstelling ‘Ik voel me hier gewoon thuis’ met de privécollectie van kunstenaar, violist, bokser, theatermaker, schrijver, dichter Armando (1929 – 2018) te bekijken.  Hij verzamelde in 50 jaar tijd bijna 400 werken op papier van ruim 140 kunstenaars en schonk deze aan het Chabot Museum. Hij koos deze werken omdat hij er ‘hebberig’ van werd. Armando had een grote voorliefde voor werken op papier: ‘Een goede tekening. Dat is voor mij schoonheid’.

Tot aan zijn overlijden op 1 juli 2018 bleef Armando kunstwerken aankopen die hun weg vonden naar het Chabot Museum. ‘Ik voel me hier gewoon thuis’ sprak de kunstenaar bij een van zijn bezoeken aan het museum.

Tickets voor Museumnacht010 koop je HIER

Gerelateerd

Met Chabot naar Van Nelle

Helaas zijn er op dit moment geen rondleidingen door de Van Nellefabriek. Wij kijken er naar uit om deze zo...

Met Chabot naar de Museumparkvilla’s

Een rondleiding langs de modernistische villa’s aan het Museumpark. De tour start én eindigt bij het Chabot Museum. Een enthousiaste...

Ontvangst op maat

Iets te vieren of op zoek naar een rustige presentatieruimte voor een kleine groep? We informeren u graag over de...