Chabot Museum Rotterdam_tentoonstelling Branding Rotterdam_foto Lotte Stekelenburg
Protocol voor veilige heropening musea

Oog in oog met moderne meesters in de lichte ruimten van het Chabot Museum; er gaat niets boven een échte ontmoeting met kunst. Om dit mogelijk te maken volgt Chabot Museum Rotterdam het protocol van de Museumvereniging voor veilige en verantwoorde heropening van musea. De actuele RIVM-richtlijnen omtrent gezondheid en hygiëne vormen de basis van dit protocol. In aanvulling worden richtlijnen van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gehanteerd.

Doel van het protocol is dat bezoekers veilig samen uit kunnen in het museum. En dat vrijwilligers, medewerkers en leveranciers die niet tot de risicogroepen van het Coronavirus behoren op een veilige manier hun werk in het museum kunnen doen. De maatregelen in het protocol zijn bedoeld om nieuwe besmettingen met het Coronavirus te voorkomen en de gevolgen te beperken.

Richtlijnen voor je museumbezoek

Bekijk alvast deze belangrijke voorwaarden voor onze bezoekers. Deze en alle andere richtlijnen/voorwaarden kun je terugvinden in het protocol voor heropening musea.

  • Het is alleen mogelijk om het museum te bezoeken in een tijdslot van 30 minuten.
  • Per tijdslot kunnen maximaal 6 personen tegelijk het museum bezoeken.
  • Kom dus op tijd! Jouw persoonlijke tijdslot duurt 30 minuten. Na 30 minuten dien je plaats te maken voor de volgende bezoekers.
  • Kom maximaal 10 minuten voor aanvang van het tijdslot, dus niet eerder. Er is geen ruimte om in het museum te wachten.
  • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.
  • Bezoekers zijn vooraf in bezit van een geldige online reservering met een geldig entreekaartje voor de dag en het tijdslot waarop geboekt is. 
  • Betalen kan uitsluitend met pin of contactloos.
  • Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen gezelschap.
  • Volg altijd de hygiënemaatregelen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van het museum.

Vragen en antwoorden

De museumvereniging heeft een vragen en antwoorden lijst ontwikkeld, speciaal om je tegemoet te komen met antwoorden op mogelijke vragen. Waarom gaan musea bijvoorbeeld weer open, en waar moeten ze aan voldoen? Je leest het in het Q&A protocol heropening musea.

Gerelateerd

Het museum

Een bezoek aan het museum brengt een bijzondere combinatie van moderne kunst, architectuur en geschiedenis. In de lichte open ruimtes...

Met Chabot naar de Museumparkvilla’s

Een rondleiding langs de modernistische villa’s aan het Museumpark. De tour start én eindigt bij het Chabot Museum. Een enthousiaste...

Nieuwe schenkingen hedendaagse kunst voor collectie Chabot Museum Rotterdam

Het Chabot Museum in Rotterdam ontwikkelt zich tot een plek waar hedendaagse kunstenaars zich sterk thuis voelen. Dankbaar mocht het...