Met Chabot naar Van Nelle

Vanwege de maatregelen omtrent het Coronavirus zijn er t/m 1 juli geen rondleidingen door de Van Nellefabriek.

Het Chabot Museum (1938) en de Van Nellefabriek (1930) zijn nauw verwant aan het internationaal vermaarde Bauhaus. Combineer deze parels van het Nieuwe Bouwen met een rondleiding door de Van Nellefabriek (UNESCO werelderfgoed) met een ervaren gids van UrbanGuides en een bezoek aan het Chabot Museum.

Liefhebbers van architectuur, kunst en industrieel erfgoed halen hun hart op met een bezoek aan het Chabot Museum (1938) en rondleiding door de Van Nellefabriek. In een uitgebreide rondgang van ruim een uur door de fabriek (1930) komt u alles te weten over de architectuur, recente verbouwing, historische achtergronden, productieprocessen en het principe van licht, lucht en ruimte.

In het Chabot Museum ervaar je de bijzondere combinatie van kunst en modernistische architectuur. Voorafgaand aan de rondleiding  is het zeer de moeite waard om hier de film Bouwen voor het Licht (ca. 20 minuten), over de bouw van de Van Nellefabriek te bekijken .

€ 19,50 / € 15,-

Iedere vrijdag, zaterdag en zondag

14.00 uur

Inclusief vervoer Museumpark – Van Nelle 

TIP!

Ga voor een hele middag licht lucht en ruimte en bezoek ook aan Museumwoning Huis Sonneveld. Huis Sonneveld (Brinkman & vd Vlugt, 1933), net als het Chabot Museum gelegen aan het Museumpark in Rotterdam, is een van de best bewaard gebleven woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen.

 

Praktische informatie, voor je bezoek:

De gids wacht je op bij de portier, bij de slagboom die toegang geeft tot het terrein van de Van Nellefabriek

Het adres:

Van Nelleweg 1

3044BC Rotterdam

Er is voldoende parkeergelegenheid.

Met het openbaar vervoer is bus 38 de lijn die vanaf Centraal Station stopt op de Beukelsbrug, direct voor het fabrieksterrein (trap af naar van Nelleweg).

 
TIP!
De handzame gids Van Nellefabriek Rotterdam van prof. dr. Marieke Kuipers. Verkrijgbaar in het Chabot Museum voor € 14,95.
 

Gerelateerd

Thuis in het Chabot Museum

Armando schenkt zijn privé-verzameling aan Chabot Museum 400 werken van 121 kunstenaars Het Chabot Museum heeft enige tijd geleden van...

Museumpark Vriendendag

24 AUGUSTUS SPECIAAL VOOR ALLE VRIENDEN! (OOK DE ALLERNIEUWSTE NATUURLIJK) Tijdens de Museumpark Vriendendag houden alle musea aan het Museumpark...

Schenking oorlogscollectie Chabot

De oorlogscollectie met 26 werken van Henk Chabot zijn als schenking overgedragen aan het Chabot Museum....