Met Chabot naar Van Nelle

Het Chabot Museum (1938) en de Van Nellefabriek (1930) zijn nauw verwant aan het Bauhaus dat dit jaar zijn honderdste verjaardag viert. Combineer deze parels van het Nieuwe Bouwen met een rondleiding door de Van Nellefabriek (UNESCO werelderfgoed) met een ervaren gids van UrbanGuides en een bezoek aan het Chabot Museum, incl. gratis busvervoer.

Liefhebbers van architectuur, kunst en industrieel erfgoed halen hun hart op met een bezoek aan het Chabot Museum (1938) en rondleiding door de Van Nellefabriek. In een uitgebreide rondgang van ruim een uur door de fabriek (1930) komt u alles te weten over de architectuur, recente verbouwing, historische achtergronden, productieprocessen en het principe van licht, lucht en ruimte.

In het Chabot Museum ervaart u de bijzondere combinatie van kunst en modernistische architectuur. Voorafgaand aan de rondleiding  is het zeer de moeite waard om hier de film Bouwen voor het Licht (ca. 20 minuten), over de bouw van de Van Nellefabriek te bekijken .

€ 15,- / € 12,-

16 februari t/m 27 oktober 2019

Iedere zaterdag en zondag

inclusief entree Chabot Museum en gebruik pendelbus Museumpark – Van Nellefabriek

Aanvang rondleiding Van Nelle 13.00 – 14.00 – 15.00 uur

Koop Tickets
Pendelbus Museumpark<>Van Nellefabriek
vertrek Museumpark > Van Nellefabriek:
12.30 uur
13:30 uur
14:30uur
 
vertrek Van Nellefabriek > Museumpark:
14.10 uur
15.10 uur
16.10 uur

De tijden van de bus sluiten aan op de tijden van de rondleidingen.

Vanaf 2 november 2019 t/m 9 februari 2020 geldt het winterrooster: iedere zaterdag en zondag rondleiding om 13.00 uur. Er rijdt dan geen pendelbus.

TIP!

Ga voor een hele middag licht lucht en ruimte en breid uit met een bezoek aan Museumwoning Huis Sonneveld. Huis Sonneveld (Brinkman & vd Vlugt, 1933), net als het Chabot Museum gelegen aan het Museumpark in Rotterdam, is een van de best bewaard gebleven woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Rondleiding Van Nellefabriek incl. entree Chabot Museum én Huis Sonneveld € 20,-

Koop Tickets

Praktische informatie, voor uw bezoek:

Maakt u geen gebruik van de pendelbus, dan kunt zich melden bij de portier, bij de slagboom die toegang geeft tot het terrein van de Van Nellefabriek

Het adres:

Van Nelleweg 1

3044BC Rotterdam

Er is voldoende parkeergelegenheid.

Met het openbaar vervoer is bus 38 de lijn die vanaf Centraal Station stopt op de Beukelsbrug, direct voor het fabrieksterrein (trap af naar van Nelleweg).

U bent van harte welkom om het Chabot Museum te bezoeken op een door u gewenst tijdstip. U kunt hier niet alleen de tentoonstelling Branding Rotterdam maar ook de film Bouwen voor het Licht bekijken.

 
TIP!
Met de handzame gids Van Nellefabriek Rotterdam van prof. dr. Marieke Kuipers kunt u alles nog eens nalezen.
 

Gerelateerd

De collectie

De collectie van het Chabot Museum geeft een breed beeld van het Rotterdamse kunstklimaat in het interbellum....

Fabrice Aragno: Suite lacustre (2019)

In de filmzaal is tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) een filminstallatie te zien van filmmaker Fabrice Aragno (1970): Suite lacustre...

Tien Rotterdamse musea bieden collectief online tickets aan

Voordeel voor e-ticket bezoeker tijdens Museumweek Tien Rotterdamse musea slaan de handen ineen en bieden gezamenlijk hun online tickets aan....