Met Chabot naar Van Nelle

Het Chabot Museum (Baas & Stokla, 1938) en UNESCO Werelderfgoed Van Nellefabriek (Brinkman & Van der Vlugt, 1930) zijn nauw verwant aan het internationaal vermaarde Bauhaus. Kom er alles over te weten in dit volledig verzorgde programma van anderhalf uur met een gids van UrbanGuides.

De rondleiding start in het Museumpark, bij het Chabot Museum. We blijven buiten en bekijken de bijzondere architectuur van deze parel van het Nieuwe Bouwen. Vervolgens neemt de gids je mee -met onze eigen bus- naar Van Nelle. Natuurlijk in een klein groepje en volledig corona-proof.

Spaanse griep

Nét voor de pandemische uitbraak van de Spaanse Griep besloot de Rotterdamse firma Van Nelle tot de bouw van een grote, nieuwe fabriek om al hun bedompte en slecht geventileerde pandjes in de binnenstad te vervangen. Het zou een progressief en revolutionair ontwerp worden, waardoor lucht, licht en ruimte een heel nieuwe betekenis kregen in de architectuur. Tot op de dag van vandaag is het zonder twijfel een van de meest bijzondere gebouwen die de stad rijk is; Le Corbusier noemde het niet voor niets “het mooiste schouwspel van de moderne tijd”.

Deze zomer wandel je samen met een ervaren architectuurgids in kleine groepjes door de fabriek. De architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces in de fabriek en de transformatie naar een nieuwe toekomst komen aan bod. Met de corona-uitbraak in het achterhoofd is het extra bijzonder om te zien hoe de ontwerpers op het gebied van hygiëne en ventilatie hun tijd ver vooruit waren.

woensdag, donderdag

€ 19,50 / € 15,-

Max. 12 deelnemers

16.00 uur – 17.00 uur

Start- en eindpunt Van Nellefabriek

(dus zonder bus)

Koop Tickets

vrijdag, zaterdag en zondag

€ 19,50 / € 15,-

Max. 12 deelnemers

14.00 uur – 15.30 uur

Inclusief busvervoer Museumpark – Van Nelle 

Start- en eindpunt Chabot Museum

Koop Tickets
Praktische informatie, voor je bezoek:
  • Vrijdag zaterdag, zondag 14.00 uur: De gids wacht je op bij het Chabot Museum. Daar start (en eindigt) de rondleiding. De gids neemt de groep in zijn geheel mee naar de Van Nellefabriek. In de bus is het dragen van een mondkapje verplicht.
  • Woensdag, donderdag 16:00 uur: De gids wacht je op bij de Van Nellefabriek. Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam. Daar start (en eindigt) de rondleiding. 
  • Omdat het Chabot Museum momenteel alleen te bezoeken is in een vooraf gereserveerd tijdslot, is een kaartje voor de rondleiding Van Nellefabriek niet inclusief entree Chabot Museum. Je bent van harte welkom om ook het Chabot Museum (gratis) te bezoeken, maar daar dien je zelf een apart tijdslot voor te boeken. Je ontvangt hiervoor een kortingscode bij je reservering van de rondleiding.

De Van Nelle Familietour is terug!

28 juli, 11 en 25 augustus

14:00 – 15:30 uur

Kinderen gratis

Volwassenen 15,- / 19,50

Maximaal 2 kinderen per volwassene

Koop Tickets

Voor de tweede keer organiseert het Chabot Museum tijdens de zomervakantie samen metUrbanGuides een speciale familierondleiding door de Van Nelle Fabriek en langs de stralend witte villa’s in het museumpark.
Bezoek samen met je kinderen deze Rotterdamse iconen en reis terug in de tijd. De onthutsende moderniteit van deze gebouwen moet aan het begin van de vorige eeuw als een ruimteschip ontvangen zijn, zo waanzinnig nieuw!

Wil jij de geheime gangen ontdekken van de Van Nelle fabriek, door de transporttunnel sluipen en de enorme lichtgevende VAN NELLE letters bekijken? Boek dan je tickets voor dinsdag 28 juli, 11 of 25 augustus.

Gerelateerd

MUSEUMNACHT010

7 maart Museumnacht010! ‘Kom zoals je bent, we brengen je naar Elders’ Peggy Verzett is kunstenaar, dichter en museumdocent. Zij...

Breng je Bieling

22 mei, 13.00 -17.00 uur Heeft u een ‘Herman Bieling’ in huis? Of een werk van een kunstenaar die in...

De collectie

De collectie van het Chabot Museum geeft een breed beeld van het Rotterdamse kunstklimaat in het interbellum....