Met Chabot naar Van Nelle

Vanwege de maatregelen omtrent het Coronavirus zijn er t/m 1 juni geen rondleidingen door de Van Nellefabriek.

Het Chabot Museum (1938) en de Van Nellefabriek (1930) zijn nauw verwant aan het internationaal vermaarde Bauhaus. Combineer deze parels van het Nieuwe Bouwen met een rondleiding door de Van Nellefabriek (UNESCO werelderfgoed) met een ervaren gids van UrbanGuides en een bezoek aan het Chabot Museum.

Liefhebbers van architectuur, kunst en industrieel erfgoed halen hun hart op met een bezoek aan het Chabot Museum (1938) en rondleiding door de Van Nellefabriek. In een uitgebreide rondgang van ruim een uur door de fabriek (1930) komt u alles te weten over de architectuur, recente verbouwing, historische achtergronden, productieprocessen en het principe van licht, lucht en ruimte.

In het Chabot Museum ervaar je de bijzondere combinatie van kunst en modernistische architectuur. Voorafgaand aan de rondleiding  is het zeer de moeite waard om hier de film Bouwen voor het Licht (ca. 20 minuten), over de bouw van de Van Nellefabriek te bekijken .

€ 15,- / € 12,-

Iedere zaterdag en zondag

13.00 uur

14.00 uur (Engelstalig)

15.00 uur

Inclusief entree Chabot Museum en pendelbus Museumpark – Van Nelle 

Koop Tickets
 
PENDELBUS MUSEUMPARK<>VAN NELLEFABRIEK

Museumpark > Van Nellefabriek:

12.30 uur

13:30 uur

14:30uur

Van Nellefabriek > Museumpark:

13.10 uur

14.10 uur

15.10 uur

16.10 uur

 
TIP!

Ga voor een hele middag licht lucht en ruimte en breid uit met een bezoek aan Museumwoning Huis Sonneveld. Huis Sonneveld (Brinkman & vd Vlugt, 1933), net als het Chabot Museum gelegen aan het Museumpark in Rotterdam, is een van de best bewaard gebleven woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Rondleiding Van Nellefabriek incl. entree Chabot Museum én Huis Sonneveld € 20,-

Koop Tickets

Praktische informatie, voor je bezoek:

De gids wacht je op bij de portier, bij de slagboom die toegang geeft tot het terrein van de Van Nellefabriek

Het adres:

Van Nelleweg 1

3044BC Rotterdam

Er is voldoende parkeergelegenheid.

Met het openbaar vervoer is bus 38 de lijn die vanaf Centraal Station stopt op de Beukelsbrug, direct voor het fabrieksterrein (trap af naar van Nelleweg).

Met dit ticket ben je van harte welkom om het Chabot Museum te bezoeken op een gewenst tijdstip. Hier is niet alleen de tentoonstelling Ik voel me hier gewoon thuis met de privécollectie van Armando te zien,  maar ook de film Bouwen voor het Licht.

 
TIP!
De handzame gids Van Nellefabriek Rotterdam van prof. dr. Marieke Kuipers. Verkrijgbaar in het Chabot Museum voor € 14,95.
 

Gerelateerd

Georg Stahl jr. over het werk van zijn vader

Bekijk hier een kort fragment uit een interview met Georg Stahl over zijn vader voor RTV Rijnmond:   Vrijdag 31...

Het museum

Een bezoek aan het museum brengt een bijzondere combinatie van moderne kunst, architectuur en geschiedenis. In de lichte open ruimtes...

Armando viert zijn verjaardag

Op 13 september vierde Armando zijn verjaardag in de tuin van het Chabot Museum. Bij deze gelegenheid werd het nieuwe...