Met Chabot naar Van Nelle

Het Chabot Museum (Baas & Stokla, 1938) en UNESCO Werelderfgoed Van Nellefabriek (Brinkman & Van der Vlugt, 1930) zijn nauw verwant aan het internationaal vermaarde Bauhaus. Kom er alles over te weten in dit volledig verzorgde programma van anderhalf uur met een gids van UrbanGuides.

De rondleiding start in het Museumpark, bij het Chabot Museum. We blijven buiten en bekijken de bijzondere architectuur van deze parel van het Nieuwe Bouwen. Vervolgens neemt de gids je mee -met onze eigen bus- naar Van Nelle. Natuurlijk in een klein groepje en volledig corona-proof.

Spaanse griep

Nét voor de pandemische uitbraak van de Spaanse Griep besloot de Rotterdamse firma Van Nelle tot de bouw van een grote, nieuwe fabriek om al hun bedompte en slecht geventileerde pandjes in de binnenstad te vervangen. Het zou een progressief en revolutionair ontwerp worden, waardoor lucht, licht en ruimte een heel nieuwe betekenis kregen in de architectuur. Tot op de dag van vandaag is het zonder twijfel een van de meest bijzondere gebouwen die de stad rijk is; Le Corbusier noemde het niet voor niets “het mooiste schouwspel van de moderne tijd”.

Met een ervaren architectuurgids wandel je in een kleine groep door de fabriek. De architectuur, de geschiedenis van Van Nelle, het productieproces in de fabriek en de transformatie naar een nieuwe toekomst komen aan bod. Met de corona-uitbraak in het achterhoofd is het extra bijzonder om te zien hoe de ontwerpers op het gebied van hygiëne en ventilatie hun tijd ver vooruit waren.

woensdag, donderdag

€ 19,50 / € 15,-

Max. 12 deelnemers

16.00 uur – 17.00 uur

Start- en eindpunt Van Nellefabriek

(dus zonder bus)

Koop Tickets

vrijdag, zaterdag en zondag

€ 19,50 / € 15,-

Max. 12 deelnemers

14.00 uur – 15.30 uur

Inclusief busvervoer Museumpark – Van Nelle 

Start- en eindpunt Chabot Museum

Koop Tickets
Praktische informatie, voor je bezoek:
  • Vrijdag zaterdag, zondag 14.00 uur: De gids wacht je op bij het Chabot Museum. Daar start (en eindigt) de rondleiding. De gids neemt de groep in zijn geheel mee naar de Van Nellefabriek. In de bus is het dragen van een mondkapje verplicht.
  • Woensdag, donderdag 16:00 uur: De gids wacht je op bij de Van Nellefabriek. Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam. Daar start (en eindigt) de rondleiding. 
  • Omdat het Chabot Museum momenteel alleen te bezoeken is in een vooraf gereserveerd tijdslot, is een kaartje voor de rondleiding Van Nellefabriek niet inclusief entree Chabot Museum. Je bent van harte welkom om ook het Chabot Museum (gratis) te bezoeken, maar daar dien je zelf een apart tijdslot voor te boeken. Je ontvangt hiervoor een kortingscode bij je reservering van de rondleiding.

Gerelateerd

Museumpark Vriendenweek

1 t/m 6 septemberSPECIAAL VOOR ALLE VRIENDEN! (ook de allernieuwste natuurlijk) Dit jaar geen vriendendag maar een vriendenweek! Tijdens de...

Vrijwilligers gezocht

Werken in één van de mooiste villa's van Rotterdam? Word vrijwilliger in het Chabot Museum!...

Thuis in het Chabot Museum

Armando schenkt zijn privé-verzameling aan Chabot Museum 400 werken van 121 kunstenaars Het Chabot Museum heeft enige tijd geleden van...