Met Chabot naar Van Nelle

Het Chabot Museum (1938) en de Van Nellefabriek (1930) zijn nauw verwant aan het Bauhaus dat dit jaar zijn honderdste verjaardag viert. Combineer deze parels van het Nieuwe Bouwen met een rondleiding door de Van Nellefabriek (UNESCO werelderfgoed) met een ervaren gids van UrbanGuides en een bezoek aan het Chabot Museum, incl. gratis busvervoer.

Liefhebbers van architectuur, kunst en industrieel erfgoed halen hun hart op met een bezoek aan het Chabot Museum (1938) en rondleiding door de Van Nellefabriek. In een uitgebreide rondgang van ruim een uur door de fabriek (1930) komt u alles te weten over de architectuur, recente verbouwing, historische achtergronden, productieprocessen en het principe van licht, lucht en ruimte.

In het Chabot Museum ervaar je de bijzondere combinatie van kunst en modernistische architectuur. Voorafgaand aan de rondleiding  is het zeer de moeite waard om hier de film Bouwen voor het Licht (ca. 20 minuten), over de bouw van de Van Nellefabriek te bekijken .

€ 15,- / € 12,-

Iedere zaterdag en zondag

13.00 uur

inclusief entree Chabot Museum 

Aanvang rondleiding Van Nelle 13.00 uur

Koop Tickets

Vanaf 2 november 2019 t/m 9 februari 2020 geldt het winterrooster: iedere zaterdag en zondag rondleiding om 13.00 uur. Er rijdt dan geen pendelbus.

TIP!

Ga voor een hele middag licht lucht en ruimte en breid uit met een bezoek aan Museumwoning Huis Sonneveld. Huis Sonneveld (Brinkman & vd Vlugt, 1933), net als het Chabot Museum gelegen aan het Museumpark in Rotterdam, is een van de best bewaard gebleven woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Rondleiding Van Nellefabriek incl. entree Chabot Museum én Huis Sonneveld € 20,-

Koop Tickets

Praktische informatie, voor uw bezoek:

De gids wacht je op bij de portier, bij de slagboom die toegang geeft tot het terrein van de Van Nellefabriek

Het adres:

Van Nelleweg 1

3044BC Rotterdam

Er is voldoende parkeergelegenheid.

Met het openbaar vervoer is bus 38 de lijn die vanaf Centraal Station stopt op de Beukelsbrug, direct voor het fabrieksterrein (trap af naar van Nelleweg).

Met dit ticket ben je van harte welkom om het Chabot Museum te bezoeken op een gewenst tijdstip. Hier is niet alleen de tentoonstelling Ik voel me hier gewoon thuis met de privécollectie van Armando te zien,  maar ook de film Bouwen voor het Licht.

 
TIP!
De handzame gids Van Nellefabriek Rotterdam van prof. dr. Marieke Kuipers. Verkrijgbaar in het Chabot Museum voor € 14,95.
 

Gerelateerd

De collectie

De collectie van het Chabot Museum geeft een breed beeld van het Rotterdamse kunstklimaat in het interbellum....

De villa

Het Chabot Museum is sinds 1993 gevestigd in een van de mooiste villa’s van Rotterdam. Dit monument van het Nieuwe...

Breng je Bieling

22 mei, 13.00 -17.00 uur Heeft u een ‘Herman Bieling’ in huis? Of een werk van een kunstenaar die in...