Thuis in het Chabot Museum

Armando schenkt zijn privé-verzameling aan Chabot Museum

400 werken van 121 kunstenaars
Het Chabot Museum heeft enige tijd geleden van Armando (Amsterdam, 1929) zijn gehele privé-verzameling werken van verschillende kunstenaars als schenking mogen ontvangen. Het betreft een omvangrijke collectie van 400 werken op papier van de hand van 121 – voornamelijk Nederlandse en Duitse- kunstenaars waaronder Hannah van Bart, Walter Dahn, Wolfgang Hueber, Ronald Noorman, Tjibbe Hooghiemstra, Raquel Maulwurf, Cornelia Schleime.

Presentatie in Duitse Residentie, Den Haag
De collectie van Armando werd van 4 t/m 6 april 2017 aan het publiek voorgesteld met een selectie van werken in Huis Schuylenburch, de Residentie van de Duitse Ambassadeur in Den Haag. In 2019 vindt ter gelegenheid van Armando’s negentigste verjaardag een tentoonstelling van deze collectie plaats in het Chabot Museum in Rotterdam. Hierbij verschijnt een publicatie. De tentoonstelling reist door naar andere musea in Duitsland.

 

Thuis in het Chabot Museum
Voor het Chabot Museum is de schenking een belangrijke aanwinst die op een vanzelfsprekende manier de mogelijkheid biedt de hedendaagse kunst en kunstenaars bij dit museum voor internationaal expressionisme te betrekken. Jisca Bijlsma, directeur Chabot Museum: “ We voelen ons vereerd en nemen deze schenking dankbaar in ontvangst. De kunstenaars zijn blij en verrast dat hun werk nu op zo’n mooie museale plek vertegenwoordigd is.” Zelf zegt Armando over zijn schenking aan het Chabot Museum: ”Ik voel me hier gewoon thuis”.

In 2015 toonde het Chabot Museum in het kader van 70 jaar Vrijheid een overzichtstentoonstelling van werk van Armando onder de titel Brokstukken / Bruchstücke. Deze tentoonstelling reisde in 2016 door naar het Potsdam Museum – Forum für Kunst und Geschichte (D).

Afbeelding: Raquel Maulwurf, Burning VI, 2011, collectie Chabot Museum Rotterdam / Schenking Armando

Gerelateerd

Chabot Restauratiefonds

In 1993 opende het Chabot Museum de deuren van haar monumentale, witte villa aan de rand van het Museumpark. Zo...

Chabot Trakteert!

In 2018 vieren we dat het Chabot Museum 25 jaar bestaat in de monumentale witte villa aan het Museumpark. En...

Nieuw: familierondleiding

In de nieuwe interactieve familierondleiding wordt kunst kijken een hele beleving....