VANG DE ROTTE

Hangt jouw werk straks in het Chabot Museum Rotterdam?

Jarenlang keek schilder en beeldhouwer
Henk Chabot (1894 — 1949) vanuit zijn huis en atelier uit over de Rotte en de uitgestrekte polders. Inmiddels is het atelier aan de Rotte verdwenen en is de polder volgebouwd. Het ‘Land van Chabot’ is dan wel veranderd, maar als je goed kijkt, krijg je een indruk van het uitzicht dat hem inspireerde tot het maken van prachtige landschapppen in alle seizoenen.

Nu is het jouw beurt!

Laat je inspireren door het nieuwe Land van Chabot en misschien hangt jouw werk straks bij de tentoonstelling ‘Het Rotte Land’ in het Chabot Museum Rotterdam.

Hoe?

Chabot ging onder andere aan de slag in krachtige expressionistische penseelstreken. Hoe vang jij het landschap? Schilderen, dichten, fotograferen, tekenen… Bezoek het Land van Chabot langs de Rotte en laat je creativiteit stromen.

Inzenden kan t/m april 2021, alle kans dus om jouw favoriete seizoen te vangen. Mail (een goede foto van) jouw werk en de titel, techniek en afmetingen, samen met je naam, telefoonnummer, en geboortedatum naar: educatie@chabotmuseum.nl o.v.v. ‘Vang de Rotte’.

Vangst van de maand

Iedere maand zet het Chabot Museum één werk in het zonnetje via instagram. Houd dus instagram.com/ chabotmuseumrotterdam in de gaten!

Meer informatie?

Die vind je hier:

Meedoen met de hele klas of tekenclub? Je mag ons altijd e-mailen: educatie@chabotmuseum.nl

Gerelateerd

Chabot Museum Rotterdam
Vrijdagavond met Chabot

Bezoek het Chabot Museum ook eens op vrijdagavond en begin het weekend goed met een kunstervaring op wereldniveau in de...

Kinderboekenweek 2020 – groep 3 t/m 5

Gisteren Wat is oud en wat is nieuw? Is gisteren lang geleden? En als je groot bent, heb je dan...

Chabot Museum Rotterdam_tentoonstelling Branding Rotterdam_foto Lotte Stekelenburg
Protocol voor veilige heropening musea

Oog in oog met moderne meesters in de lichte ruimten van het Chabot Museum; er gaat niets boven een échte...