Zomervakantie 2020

Deze zomer ga je met Chabot naar Van Nelle én naar de Rotte. Reis mee en ontdek deze bijzondere plekken met de echt Rotterdamse verhalen die er bij horen.

Deze activiteiten zijn niet alleen leuk voor kinderen, alle leeftijden van harte welkom!

De Van Nelle Familietour is terug!

28 juli, 11 en 25 augustus

14:00 – 15:30 uur

Kinderen gratis

Volwassenen 15,- / 19,50

Maximaal 2 kinderen per volwassene

Koop Tickets

Voor de tweede keer organiseert het Chabot Museum tijdens de zomervakantie samen metUrbanGuides een speciale familierondleiding door de Van Nelle Fabriek en langs de stralend witte villa’s in het museumpark.
Bezoek samen met je kinderen deze Rotterdamse iconen en reis terug in de tijd. De onthutsende moderniteit van deze gebouwen moet aan het begin van de vorige eeuw als een ruimteschip ontvangen zijn, zo waanzinnig nieuw!

Wil jij de geheime gangen ontdekken van de Van Nelle fabriek, door de transporttunnel sluipen en de enorme lichtgevende VAN NELLE letters bekijken? Boek dan je tickets voor dinsdag 28 juli, 11 of 25 augustus.

Vang de Rotte zomeratelier

21 juli, 4 en 18 augustus

‘Land van Chabot’ – verzamelen bij de Varenhofbrug

10:30 – 12:00 uur

Deelname gratis

Aanmelden verplicht

Koop Tickets

Leef je uit tijdens het zomeratelier aan de Rotte. Jarenlang keek schilder en beeldhouwer Henk Chabot (1894-1949) vanuit zijn huis en atelier uit over de Rotte en de uitgestrekte polders. Inmiddels is het atelier aan de Rotte verdwenen en is de polder volgebouwd. ‘Het Land van Chabot’ is dan wel veranderd, maar als je goed kijkt, krijg je een indruk van het uitzicht dat hem inspireerde tot het maken van prachtige landschappen in alle seizoenen.

Tijdens de workshop fabriceren we kwasten van materialen die we vinden in de natuur. Zo ontstaan er kriebelige krabbelaars, fijnzinnige stempelaars en knoestige borstels. Neem het landschap in je op en ontdek wat je tevoorschijn kan toveren op groot formaat.

Gerelateerd

IMMERSION / ABSORPTION – Marjolijn van den Assem meets Henk Chabot

The outline retrospective IMMERSION / ABSORPTION explores the connection between significant points in the oeuvre of Van den Assem (Rotterdam,...

Concert voor Armando – SINFONIA ROTTERDAM

18 september 2019, 20.00 uur, Arminius Armando (18.09.1929 – 01.07.2018) verheugde zich op dit concert, en op de tentoonstelling van...

LUISTER

Brand van Rotterdam Het monumentale schilderij Brand van Rotterdam, dat Henk Chabot schilderde in de zomer van 1940 naar aanleiding van...